Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

31 Mart 2009 Salı

Fal bilim merkezi buyruuuun...

Bahar geldi acep ondan mıdır nedir anlamıyorum…
Herkeslerde bir fal arzusu…
Tanıdığım herkes bir yerlere gidiyor…

Müdavimi olduğum kafede fal bakabilenlere fala inanma falsızda kalma modunda senelerdir fal baktırırız. Ama şimdi ki durum vaziyet bunun yetmediğini gösteriyor…

Herkes bir yere gidiyor…
Ulan benim başım kel mi? Yoo maşallah rapunsel misali saçlarım var.
Eee öyleyse… Gidilecek iyi bir yer bulmalı.

Ofisten bir arkadaşım bir süre önce kuzeniyle Taksimde bir yer keşfetmiş. Çok güzel tarot bakan bir hatun varmış. Ballandıra ballandıra anlatıyor. Yerini tarif etti gideyim diye ama bu fal işi öyle tek başına yapılacak bir iş değildir.

Eşle dostla gideceksin, senin her şeyini bilmiş olsa da nedense bu kâfi gelmeyip yanındakilerininde yüzdesine göre hııım evet biliyo süpermiş demen gerekir.
Sebep? Bilmeeeem…

Neyse dün pazartesi ve bahar sendromumuz depreşti ve öğleden sonra işi kırıp Beyoğlu’na doğru yola koyulduk.

Kıkırdaya kıkırdaya bir ara sokağa daldık, hayatta bir mimar olarak veya fotoğrafçı sevdasıyla bile adım atmayacağım bir sokakta 3 hatun ilerlemeye başladık. Her yer kafe. Her yerde fal fal yazısı.

Seneler önce sevgilimden ayrıldığımda yine bir fal sendromu yaşamış ve benimle aynı dertten muzdarip bir arkadaşımla bayağı bir süre Beyoğlu’nun şimdi hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir ara sokağını arşınlamıştık. Sonuç: FALA İNANMA AMA FALSIZDA KALMAAAA !!!

Neyse, 19.yy’ın kâgir binalarından birine daldık, bodruma indik. Her yer ayna kaplı bir yer.
Ayna ayna söyle bana benden daha güzeli var mı bu dünyadaaaaaa moduna anında girdiğiniz bir yer.
Bizi tayni tayni bir masaya oturtup anında kahvelerimizi sordular.
Hizmet süpeeer dicez ama, maksat fal baktırmak olduğundan ve sıra sorunu olduğundan normal olarak böyle hızlı servis! Ama daha önce deneyimi olmayan biz 2 saftorik için durum süper hızlı servisten öte değil.

Neyse hepimiz mekanın her yerinde olan aynalara baka baka kahvelerimizi içtik, falımızı kapadık sıramızın gelmesini beklemeye başladık.

İçersi sırf hatun kaynıyor.
Ve çıtır hatun.
Bahse girerim içlerinde ki en yaşlı hatun bi benim bide falcılar…!!!
Eee tabi şimdi normalde benim yaşımdaki hatunlar gidişatı öğrenmek için uğraşmazlar, istedikleri ve beklentileri bellidir, olmuyosa takmaz ve yollarlar. Bi tek benim yaşımın mantığında olmayan ve olamayan! :p

Bekle Allah bekle afakanlar bastı bizi…Aynaya bak bak nereye kadar…
Hanım hanımcık oturmayı bırakıp yüzümüzü şekilden şekle mi sokmadık, dil mi çıkarmadık, elimizdeki imkanlarla tavşan dişli mi olmadık, botox çalışması mı yapmadık… Ama vakit geçmiyor, sıra azalamıyoooor…

Eee napaak. 3 üniversite mezunu işinde gücünde aklı başında hatun nasıl vakit geçirir?
Gelirken aldığımız sinema festivalinin katoloğuyla mı?
Tabi ki değiiil… Biz daha entel danteliiiiiiiz…
Son heceden kelime üretmeye çalışarak geçiririz!!!
Hı- hı…
Başladık…
Ka pı
Pı ran ga
Ga ze te…

İlk başta zevkliydi… Sonra her zaman olduğu gibi oyunbozancılığım tuttu ve kafama göre, bulabildiğim kelimelere göre hece üretmeye başladım!
Tekerlek
Eklem…
Ek değil lek !
Aman beee lek lek ne ki leeek…Yok işteeee…Var dur Lekeli
Limon…
Onur… Oziii on değil mon!
Monsenyööör

Aaaa sıkıldım ben… Tamam, bu sefer bir harfte ki tüm isimleri sayalım.
O noooo !
Bir mimar, bir uluslararası ilişkilerci ve bir şehir planlamacısı… Fal sırası beklerken ne hale düştüler. Kimsenin bilmediği ve hatta kendilerinin bile bilmediği özleri ortaya çıktı !!!
Y harfi…
Tamam…
Yavuz, Yeliz, Yüksel…
Çok şükür sıra geldi… Hepimiz tek tek fincanlarımızı alıp hatunun masasına gittik. Hatun bi fincan bi tarot şeklinde hepimize memnun kalacağımız şeyler söyleyip bizi oradan yolladıııı…

Ancak aramızdan birisi Y harfiyle bulduğumuz isimleri takıntı haline getirdi ve bütün akşam boyunca durup durup bulduğu isimleri söyledi !

Efenim, Fala inanmayıp falsız kalmayın derim ama en önemlisi fal sırası beklerken aklınıza mukayyet olmanızı ve sizin gibi çılgınlığa müsait arkadaşlarla gitmemenizi tavsiye ederim.

Walla sıra bekleyen diğer çıtır hatunlar eminim bize bakıp gelecekte bizde mi böyle delü olacağız demişlerdir!

Bu arada sakın Faldan sonra Beyoğlu’ndan Cihangire yemek yemek için giderken ara sokakları kullanıp asri turşucunun önüne çıkmayın! Fal keyfiyle ne güzel yiyor ve içiyorsunuz kendiniz bile inanamazsınız!

Kafa dengi 2 kız arkadaş, önce kahve sonra fal sonra turşu ve turşu suyu sonra nefis bir mama ve şarap… Tarafımdan kesinlikle tavsiye olunmayan birlikteliklerdir efeeem… :)

Hiç yorum yok: