Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

19 Ekim 2010 Salı

30 yaş kadınına Ayşe Brav gözüyle bakış...

''30 yaş kadını başkadır. Son zamanlarda biz otuzunu aşmış kadınları çok sinirlendiren hatta bazen kıskançlık krizleri geçirten bir grup insan var.

Bunlar kim mi? Bilmeyecek ne var dostlar, tabii ki çıtırlar...
Bu çıtır kız grubunda bazıları var ki hakikaten insanın nefesini kesecek kadar güzel. Azizim yediklerinden midir, içtiklerinden midir, yeni jenerasyon bizden daha mı iyi beslendi nedir, maşallah sülün gibiler.

Boylar çoğunda 1.70 cm'nin üzerinde. Bacak deseniz bak bak bitmiyor. Hal böyle olunca da zaten nesli tükenmiş, kelaynak kuşu gibi olmuş erkeklere iyice ulaşamaz olduk. Yani haksız bir rekabet söz konusu. Hani genç tenisçi kondisyonu sayesinde, yaşlı tenisçi taktiğiyle kazanır hesabı, tek rekabet edebileceğimiz konu tecrübelerimiz, olgunluğumuz herhalde.

Gerçi erkeklerin pek iyiliğe, tecrübeye aldırdığı yok ya neyse.

KADIN DA ŞARAP GİBİ Ben böyle pesimist pesimist "Ah çıtırlar, vah çıtırlar" derken beni mest eden bir yazı okudum. Benim gibi bütün 30 yaş üstü kadınlarını mest eder, belki erkekler de şöyle bir göz atarsa bizimle tekrar ilgilenirler diye bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim.'' demiş Ayşe Brav 30 Aralık 2005 - Cuma günkü yazısında...

Onun yazısından alıntı yapıyorum...

Andy Rooney demiş ki; "Yaşım ilerledikçe en çok otuz yaşını aşmış bayanlara değer vermeye başladım."

İşte bunun sebeplerinden bazıları:

-Otuz yaşını aşmış bir kadın, sizi gecenin bir yarısı uyandırıp, "Ne düşünüyorsun?" diye sormaz.

Ozy: Ben sorarım abi... ;)

-Otuz yaşını aşmış bir kadın TV'deki maçı seyretmek istemiyorsa söylene söylene yanınızda oturmaz. Yapmak istediği enteresan bir şeyi yapar.

Ozy: İstediğim entresan şeyi yaparım ama yinede söylenirim... Söylenme nedenimde şayet adamla bişeyler yapmayı planlamışsam ve kursağımda kalmışsadır... Bazen canım olgun ve anlayışlı olmak istemiyosada söylenirim yani... Bunun yaşla alakası yok bence hıh! ;)

-Otuz yaşını aşmış bir kadın, kendini yeterince iyi tanır ve kendinden emindir. Ne olduğunu, kim olduğunu, ne istediğini, kimden istediğini iyi bilir. Otuz yaşını aşmış çok az kadın onun hakkında ya da yaptıkları hakkında ne düşündüğünüzü önemser.

Ozy: Yani ilk kısmı doğru, ikinci kısma gelinceeee, adamın benim yaptığım veya ilgilendiğim şeyler sebebiyetiyle yanlış anlayıp beni deli sanıp terk etmemesi için ne düşündüğünü arada önemserim... :))))

-Otuz yaş üstü kadın, çoğunlukla, büyük aşklara, ömür boyu sürecek bağlılıklara doymuştur. Hayatında en son ihtiyacı olan şey, mızmız, devamlı söylenen, ne yapacağına karışan, yapışkan bir aşktır.

Ozy: Yaş kaç olursa olsuuuuuun aşka doyulmaaaz !!! Ancak gerçek olan şey kadın-erkek fark etmeden kimsenin karışan, mızmızlanan birisine tahammül edemeyeceğidir benceeee...

-Otuzunu aşmış bir kadın, övgüler yağdırmakta çok bonkördür; çoğu hak edilmemiş bile olsa. Çünkü takdir edilmenin ne olduğunu iyi bilir.

Ozy: Bu tür 30 yaşla ben hiiiç tanışmadım !!! Hak edilene verilir, alınır !!! Tamam arada şımarıklık yapılır ama yani ı-ıh!

-Otuzunu aşmış bir kadın, sizi bayan arkadaşlarıyla tanıştıracak kadar kendine güvenir.

Ozy: 30'dan öncede kendime güvenen bi kadındım !!! Hem niye sırf bizim kız arkadaşlarımız tehlike olsunlar ki sevgilimizinde kız arkadaşları tehlikeli olabilir... Burda erkek koruyan bi ayrım var ki cık cııık !!! İstediğin kadar koru adamın yapacağı varsa, marketteki kızlada yapar...

-Kadınlar yaşı ilerledikçe medyumlaşır. Ona günah çıkartmanıza hiç gerek yoktur. Onlar her bir haltınızı bilirler.

Ozy: Ben bi yay burcuyum... Benim doğuştan 6. hissiyatım gelişik... 30 olmama gerek yoktu medyumlaşmak için... Dediğim çıkar, hissettiğim doğrudur... Şiiişşşş ;)

-Otuz yaş üstü kadınlar açıksözlü, doğrucu ve dürüsttür. Ne kadar gerizekalı olduğunuzu bir çırpıda açık açık yüzünüze söyleyiverirler. Eğer bir gerizekalı gibi davrandıysanız onun için ne anlam taşıdığınızı merak etmenize gerek yoktur.

Ozy: Eheeee... Doğrudur !!! Yaşım ilerledi aşk bulamicam korkusu olsada, sadece ve sadece kendi gerzekliğimize tahammül edebilecek yaşta olduğumuzdan basarız tekmeyi kıçınızaaaa... :)))))

''İşte böyle dostlar. Ben bir sürü tabiri caizse züğürt tesellisini arka arkaya sıraladım. Ne edelim yapacak başka bir şey yok. Çünkü gece hayatı, çıtırdan geçilmiyor. Eh tek teselli kardeşim onlar taş gibi, bizde de yılların tecrübesi, olgunluğu var. Onların yaptıkları şımarıklıkları, çocuklukları yapmıyoruz. Erkeğimizle sohbet ediyoruz, destek oluyoruz. Hey çıtırlar biraz ortalığı boşaltınız. Tatile falan çıksanız diyorum. Ne dersiniz? Biraz ablalarınıza da sıra vermek gerekmiyor mu?
Ayşe Brav''

Demiş Ayşe...

Walla benim için dert diiiil... Umrum diiil !!! Benim arkadaşlarımda da sevgililerimde de kuralım tektir, ben buyum abi arzu ettiğin bensem hayatında olurum, hayatımda ol, etmezseeeen işim olmaz, aburcubur niyetine bilem sallamam... İstediğin bensem o la laaaa dilsem gölge etme başka şey ihsan eylemeeeeem !!!

:)))

1 yorum:

senur dedi ki...

Ayşe hanım kendi gözüyle ve yaşadığını anlatmış.ama erkek gözüyle otuz yaş üstü kadını tehlikelidir.Erkeği idare eğilimindedir.her istediğini kabul ettirmeye çalışır.Bu zamandan sonra sorunlar başlar.Evliliklerdeki sorunların çıkşlarına.boşanmalarına bakın. bu yaşlardan itibaren başlar.