Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

25 Ekim 2011 Salı

Dünya Mutfaklarından Etleeer ;)

Tepebaşında, Pera Müzesinin yanında yer alan Istanbul Culinary Institute, bir yemek eğitim ve üretim merkezi. Amaçlarını 'Türkiye’de ve dünyada mutfağımızı tanıtıp geliştirmek, farklı mutfak kültürlerini yemekseverlere aktarmak ve sektöre eğitimli aşçılar yetiştirmek amacıyla pek çok yemek kursu ve sertifika programı sunmak' diye açıklıyorlar...

Bir kaç senedir günlük eğitimlerine katılmak istiyordum... Hatta bir kaç defa rezervasyon bile yaptırdım. Ancak o çıktı-bu çıktı, evdeki cep hesabı o ay tutmadı falan-filan bi türlü gidemedim yani... ;)

Bu sene Çeşme'den çok azimli döndüm... Elimde up uzuuuun yapılacaklar-edilecekler listemle... Bu listede ne yapılıp edilip Culinary'de eğitim almakta vardı...

Her ay akşamları farklı seçeneklerle yaklaşık 3 saat süren çeşitli eğitimler veriyorlar... Kahvaltılık atıştırmalıklar, tavuk yemekleri vs. gibi...

Bir et canavarı olarak bendeniz dünya mutfaklarından et yemeklerine gittim...
Fransız, İtalyan, Hint ve Türk et yemekleri öğreticeklerini öğrenince kaçmaz dedim... Bu sefer iki elin kanda olsada gidecek ve eğitileceksin !!!

Akşam 7'de başlayan kurs, tanışma, hazırlama, pişirme ve yemeyle birlikte 10 civarında bitti...

Hocamız Laçin hanım son derece zarif bir bayandı... Senelerce reklamcılık yapmış sonra HSBC bankasında çalışmış ve yeter artık bu kadar çalışma diyerek emekliye ayrılmış ve hobisini yaşam tarzına çevirmiş... Kendisine bayıldım...

Grubumuzda hatunlar çoğunlukyadı... Sadece 2 tane beyefendi vardı... Erkekleride kendilerini geliştirirken görmek çok güzeldi... ;)

Eğitime gelen 2 bayan hepimizi şoke etti: Türkiye'ye tatile gelmiş 2 Amerikalı hatun, geleli bir gün olmuşken yemek kursuna gelmişler !!! Hiç bir Türk'ün tatile gittiği yerde yemek kursuna katılacağını sanmıyorum!!!

Şans eseri grubumuz birbiriyle çabuk kaynaştı... Ve sonderece keyifli bir gece yaşadık...

Efenim 4 tane ana yemek, hepside et olunca Laçin hanım bu kadar et yedirmeyelim size, bir de yanına pilav yapalım dedi...

Efenim bendeniz pilav yapmayı bilmeyen bir şahsiyetim!!! Yıllar önce denemiştim. İlk yaptığımda harika olmuş, sonraki denemelerimde bir türlü tutturamadığımdan pilav yapmayı denemeyi bırakmış, çok sevdiğim bulgur pilavına yönelmiştim... Pirinç pilavı yapamayan ben nefis ötesi bulgur pilavı yaparım... Bir çok arkadaşım sırf bulgur pilavımı yemeğe gelirlerdi...

Böyle ilginç yetenekli ve yeteneksiz bir hatun olarak, pilavı ben yapmaya talibim dedim. Bana öğretirseniz çok sevinirim...

Birer-ikişer etlerimizi hazırlarken sıra pilava geldi ve Laçin hanımdan öğrendiğim triklerle nefis bir pilav yaptım... Pilav öyle nefis olduki eve götüremedim!!! Bitirdiler pilavımııııı !!!
Et yemekleri kursuna gidip pilav dehası olarak çıkan bir ben varımdır herhalde... ;))))

Efenim mönümüz;
Onglet a l’Echalotte (Kırmızı şarap ve arpacık soğanlı et) – Fransa
Il ragù (Domates sosunda pişirilmiş, doldurulmuş biftekler) – İtalya

Beef vindaloo (Sirke ve baharatlarla marine edilmiş et) – Hindistan

İslim kebabı – Türkiye
Hepsi zor, zahmetli gibi geliyor okuyunca dimi? Yooo hepsi o kadar kolayki... Hele Hint yemeği olan Beef vindaloo !!!

Birbirinden kolay ve leziz 4 et yemeğiyle bundan sonra mutfakta harikalar yaratacağız... Soframızın lezzetine-görselliğine herkes bayılacak...

En yakın zamanda Mısır Çarşısına gidip baharatları tadımlayarak-koklayarak alıp eşe-dosta-sevgiliye nefis ziyafetler vereceğim...  Aaa tabi yanında da nefis pilavım olacak... ;)

Etseverseniz, değişiklik istiyorsanız muhakkak bu kursa katılın...

Bütçeme güvenebilirsem 2 aylık temel yemek kursunada katılmak istiyorum...
Anneyle yaşadığımdan mutfağı arzu ettiğim gibi kullanamıyorum... Hem mutfağı kullanmak hem yeni tadlar öğrenmek hem 3 saat boyunca hiç bir şey düşünmeden meditasyon etkisi yaratan keyfi yaşamak için...  ;)

Hiç yorum yok: