Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

31 Ekim 2011 Pazartesi

1971 senesinden 6 altın öğüt ;)

Evde sıkıntıyla yarı boş odalarda dolanırken eski dergilerin olduğu bir koli gördüm... Şöyle bir el attım ve 'Aydabir' dergisi elime geldi... Cep dergi... 1971 senesinin Haziran sayısı...


Şöyle bir sayfalarını karıştırırken, tam sayfa; 'Bir erkeği elde etmek için 6 altın nasihat' yazısını görünce durdum... Bakim dedim ben doğmadan önce erkekler nasıl idare ediliyomuş...


Okudum ve... Koptuuuuum !!! Buyrun efem, analarımızın-babalarımızın beyinleri nassı yıkanmış görünüz; 




Sarışın veya esmer olabilir. İster satranç, ister futbol meraklısı, ister Paris'te ister New York'ta yetişmiş olsun (ecnebi dergiden alıntı herhal... ;))) önemli olan husus ilk bakışta yüzünün renginin değişmiş olmasıdır. Sevdiğiniz erkek budur. (Ulan kimsenin yüzünün rengi değişmedi bu güne kadaaar !!!) Ömür boyunca hayatınızı paylaşmak istediğiniz erkek. (Demek hayatımızı paylaşacağımız erkeği anlamak için yüzünün rengi değişiyomu değişmiyomu ona bakıp karar vericiiiz! :p) Bir kadını bir erkekten yalnız ölüm ayırmaz: Kayıtsızlık, ortada görülmeyiş ve aşktan yoksunluk.


Aşağıda size yıllar boyunca her kadından fazlaca sevmiş ve erkeklerini 'muhafaza' edebilmiş kadınların derlediği altı nasihatı sunuyoruz...


(Şimdi efendim bi erkeği muhafaza etmek ne demek? Öncelikle bunu anlamadım... Neyse... İlla muhafaza edeceksek artık teknoloji gelişti bu altın öğütler yerine derin donduruculara koysak moysak...):pppp


1-Onu güldürmesini biliniz!: Bu kuralı hala duyarız... Erkeği güldüren kadın makbuldür diye... Bakın dergi ne diyo; Günlük hayat onları çok yorduğu için ve daima ciddiyete sevkettiği için gülmeye ihtiyaçları vardır. ( 70'li yılların kadınına palyaçoluk dersimi veriyolardı acep:p) Evine gelen bir erkek akşam basınca atmosferin değişmesini ister. (Artık atmosferi ölçe biliyoruz... Kaç atmosfer değişim istiyomuş erkek önce onu öğrenip ona göre...:p) Bütün gün geleceği belli olmayan bir hayatın kayguları (dergi öyle yazmış) ile haşır neşir olan bir erkeğe, okuldan dönen bir öğrenci muamelesi yapılmalıdır. (Hödööö??? Erkekiiiim bu gün sözlün nasıl geçtiiii falan mı diciiiz????) O'nu güldürmek için her çareye başvurunuz...Fıkra, karikatür... Güldürülen bir erkek elde edilmiş bir erkektir!!!


Wooow!!! 
Şincik artık kartlar neyin var... Karı kısmısı okuduğu, çevresindeki komik şeyleri kocayla paylaşmıyoooo... Kaç paraysa eve en komik ya da adamın en sevdiği stand-upçıyı eve getiriyooo!!! :ppp


Güldürülen bi erkek elde edilmişse, adam nerden gıdıklanıyosa gıdıklar bitiririm abi olayı !!! Ne öyle öğrenci muamelesi... Ayyy cannııım işten mi gelmiş miiiş, müdüründen aferin mi kapmışmıııış!!! Yan masa arkadaşın silgini mi aldıııı !!! Ben hemen karısını arar hesap sorarım amanda amaaan, agucuk!!!


Hööö-döööö???


2-Bütün arkadaşlarını kendinize hayran bırakın!: Hayvanların hayatlarını inceleyen ünlü bilgin Remy Chavin şu olayı anlattı: Bir kümese tek başına hükmeden horoz, tavuklardan biri ile hiç ilgileniyordu. Kümese konulan ikinci bir horoz, bu münzevi tavuktan çok hoşlandı.( Wallah şu çiçek-böcük çocuklar zamanında herkesin kafacığı dumanlıymış ve bize sigarayı bile yasaklatan oldularya yuuh yani! Horoz tavuktan hoşlanmış yaaaa!!!) B durum karşısında birinci horoz hışımla ikinci horoza saldırdı. (Bu saldırı hakkında geyike bi başlarsam bitiremem wallah billah...) O günden sonra öksüz muamelesi gören tavuk horozun daha çok iltifatına mazhar olmaya başladı. (Horoz'un iltifatı ne beaaa!!! Onu da geçtim bizler bunları okuyan insanlardan olmayız!!! Bizi leylek getirdiğini söyleyenler, horoz'un bu gün yumurtaların da ne güzelmiş demesine inanırlarda...) Başkaları üzerinde hayranlık uyandıran bir kadını kendi erkeği daima hayranlıkla izler. ( O zamanlar namus cinayetleri pek yoktu sanırsam Türkiye'de. Namus cinayetlerinin sebebi bence ahanda bu Remy-Memi !!! ) Bir erkeğin en çok duymak istediği cümle bir arkadaşının kendisine 'karın nefis bir yaratık' demesidir.
!!! 
(Allam sen kadına gani gani rahmet, adamada hayırlı yatışlar nasip et!) 
Lan hüsso seni garı varya...
Heee...
Neffis bi yarratıık laaaan!
Yarratık derken Ali?
Yanni Allan yatattığı anlamında...
O anlamda yanni...
Sakin ol Hüssooo...Yaniii alian gibin... Neydi laaan uzaylı... o anlamda... Hüssooo...!!!
:pppppp


3-Onun eşsiz olduğunu ilan edin!:Erkekler kadınlarına 'tatlım', 'şefkatlim' (???), 'hakiki kadınım' (Haaaa??? Kimse böyle demedi... uuuuy hep sahte kadınmıydım ben!!!) diye hitap ederler.'Anne' demiyorlarsa, iyi yetişmiş olmalarından ötürüdür. (wallah analarımız-babalarımız ağrızaysa nedeni bu dergiler bence!!!) Çünkü her erkek aslında yatağı ucuna oturup annelerini sevip okşayan bir çocuktur. ( Bu yazıyı yazan k ensestin alasını yaşamadıysa...) Daimi surette onları şevkate boğmak doğru olmamakla beraber, her çareye başvurup erkeğinize 'eşsiz' olduğunu ve ondan başka kimseyi düşünmediğinizi ihsas ediniz. (Her çare derken????) 


4- Erkeğinize  daima ihtiyacınız olduğunu hissettirin!: Devrin kuvvetli ve serbest kadınlarının şefkatle ilgileri yoktur. (Duygu Asena hortlayacak ve okkalı bi haas... çekecek!) Başka bir varlığı, bilhassa bir kadını himaye etme hissi erkeklerin bir içgüdüsüdür. Fakat bir ejderha muhakkak ki himaye edilmez. (Ateşli bi yavruysanız 70'lerde işiniz zormuş galiba... :p) Erkeğinizin bir gün size şu veye bu şekilde 'ben yanında olmasaydım kimbilir ne yapacaktın?' dediği an partiyi kazanmış sayılırsınız. 


(Sana, sana öyle ihtiyacım varki... şu an şu yazıyı yazarken naaazik parmaklarımın klavyeye değişi canımı acıtıyor... Oysa sen burda olsan, senin güçlü ve kuvvetli parmak uçların acımaz, yazı kısa bir sürede parmak uçlarından akar giderdi... oooo güçlü parmak uçlu erkeğim... :ppppp) 


5-Ona korunan bir av olduğunu ihsas ediniz!: Wallah anladıysam arab olim!!! Erkekelr saçma kıskançlıktan hoşlanmadıkları gibi portföylerininde karıştırılmasını istemezler. Buna rağmen kendilerinin bir dereceye kadar kıskanılmasını isterler.Çok eski bir deyim vardır 'Titus kıskançsa, Titus aşıktır'. Bir erkeği sevmek demek, onun için savaş etmeye hazır olmak demektir. Bir başka kadının erkeğinizde gözü olduğunu farkettiğiniz zaman o kadına nazik ve şöyle hitap edebilirsiniz: 'Artık dur demenin zamanı geldi! Maskenizi çıkarınız, çünkü sizi kişiliğinizle artık tanıdım. Sizden daha kuvvetli olduğumu inkar edemezsiniz'. Bu cümle kafi gelecektir. El hareketlerine lüzum bile kalmayacaktır. 


(Kifayetsiz kaldım ve gülüyoruuuuuuum!!! Hanfendi, maskeniz düştü, sizden güçlüyüm... Bayan sumocuyum... O bakımdan kocamdan uzak durun... Bi el hareketimle boynun kırılıverir animallah... yanni... sonra yuvarlak dışında dövüşmekten ihraç edilirim... :pppppp)


6-Hayata bağlanınız!: Hiç bir şey bir erkeği hayatı ancak ucundan tutan bir kadın kadar tiksindirmez. Bir erkek plajda, bir kadını çiğ çiğ yengeç yerken gördüğü zaman hayata bağlılığına hayran olduğu gibi derhal aşık olmuş ve evlenmeye karar vermiştir. ( Abim bu nasıl bi mantıktır...4.maddede güçlü kadını yerden yere vurdu, şimdi yam yam kadına adamı aşık etti, yetmedi evlendirdi!!! Wallah tüm geyik kanalalrım tıkandı sadece ohhaaaa diyebiliyorum!!!) Yatak hayatı hakkında fazla durmayacağız (aaaa niyeee en merak ettiğim fikirleriniz onlardı yuw) Çünkü kitaplar ve filmler bunu fazlası ile izah etmişlerdir. Ancak bu konuda hudutsuz şevk ve güler yüze ihtiyaç olduğunu söylemek isteriz. (Wallahi billahi bu yazıyı karısından memnun olmayan bi adam kaleme almamışsa ne olim !!! Hudutsuz şevk ve güler yüzle amca kendini ele verdiki mukadderaaat!) 


Bir aşkı korumak ve erkeğinizi muhafaza etmek için bu adar basit altı nasihatı yerine getirmekten her halde çekinmeyeceksiniz...


(Walla öncelikle okkalı bi küfür savurup ardından anamı-babamı allah korumuş bu kadar abidik gubidik şey okuyup gubidikleşmemişler diyorum!!! Denemek isteyen varsa buyursun... Erkeğinize ilkokul çocuğu değilde anaokul çocuğu muamelesi yapın derim bence ben... :pppp Ooo maaaay gaaaaaaad!!!)


;)

Hiç yorum yok: