Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

5 Kasım 2009 Perşembe

My name is Jones, Bridget Jones...

Evli arkadaşlarımı ve evli olup İstanbul dışında yaşayan arkadaşlarımı hiç anlamıyorum!
Daha doğrusu onlar bizleri anlamıyor.
Bridget Jones'un evli arkadaşlarının uzun yemek masasında ona söylediklerine benzer şeylerle karşılaşıyorum arada.
!!!

Hatun evlendikten sonra deli gibi bize evliliği övüp durdu. Ne zaman çocuk oldu ve kocasının hayalindeki ev ve çocuk işlerine yardımcı olan adam olmadığını anladı bu sefer sakın evlenmeyin, çocuk yapacaksanız kendiniz için yapın demeye başladı !!!

Son zamanlarda benim hayatım ona çok cazip gelmeye başladı.
Ne güzel geziyosun tozuyosun diyor, benim için üzülmesinler diye söylediğim pembe mutluluk ve eğlence yalanlarına kanıyordu.

Büyük bir şehirde yaşamak ve kimseyi takmadan kendin olabilmek harikaydı. Bir sürü yapılacak şey, gidilecek yer vardı. Eş-dost çeşitliydi. Takılacak kadın ve erkek çoktu...
Dışardan bakıldığında evde ağlayan yoktu, yemek bekleyen yoktu, sorumluluklar yoktu o la laydı...

Evet ilk başlarda güzeldi. Geziyoduk tozuyoduk, flörtler ediyoduk, olmayınca neeext diyoduk, next yoksa birbirimizle takılıyoduk... Amma velakin zaman geçtikçe ben ve grubumdaki bekar kadınlar artık Amazonlar gibi yaşamaktan sıkılmaya başladık. Özlemlerimiz vardı, oraya buraya tek veya kız kıza veya hayatımızın anlamı olmayan adamlarla gitmekten sıkılmaya başlamıştık.

Evliler bize özeniyordu bizde evlilere !!!
Sırtını kaşıtacağın bir adamın olması ne kadar harika diyorduk... Tek başına elbisenin fermuarını çekmek ne kadar zor biliyormusun?, çok bunaldığında sevdiğin adamın göğsüne başını koyup konuşmadan öylece durmak... Sıkıcı ötesi bir etkinlikte el ele birlikte sıkılmak, hiç dışarıya çıkılmasan bile evde televizyonun karşısında birlikte oflayıf puflamak...

Hı-hı diyor evli olan... Hı hı... Bunların hiç biri olmuyor!!!
Çüş... Sizde problem var bence.
Asıl sizde diyor.

Asıl sizde. Evet yeniden tek olmayı-özgür olamayı-sorumsuz hayatı özlemiş olabilirsiniz ama tek başına bir hayat geçirmek ne kadar zor bunu hatırlamıyorsunuz artık.
Dışarsı eğlencelerle dolu olabilir. Bir süre sonra tek başına veya arkadaşlarınla o eğlencelere katılmak bayıyor.
Herşeyi tek başına halletmek seni güçlü kılıyor ama bir süre sonra yeter diyorsun, bişey yapmasada şurda oturup beni dinleyen biri olsa...
Hayatına birisini sokmak istiyorsan birbirinden abuk ve çeşitli kadın ve erkekle tanışmak zorunda kalıyorsun. Umudunu yitirmeden bu doğru olan olabilir diyorsun... Olmayıncada züğürt tesellisi olan iyiler kapılmış yaaaa'yı diyorsun!
Seksi yemek-içmek gibi görüp ele alamayan bir bekarsan seks hayatın evlilerden farklı olmuyor!
Malesef her akşam bizde sizin gibi sevişemiyoruz!
Bizde kocanızın veya karınızın yapmadığı şeyleri sizin yaptığınız gibi tek başımıza homurdanarak yapıyoruz !
Evet sizden daha çok seyahat ediyor olabiliriz ama bir süre sonra nereye kadar tek başına veya kankilerle seyahat edeceğiz diyoruz.
Lanet kahveyi sevdiğinle içmek istiyorsun!
Lanet ülkenin sokaklarını sevdiğin adamla/kadınla keşfetmek, tek başına daha rahat istediğin gibi gezebileceğini bilsende onun nazlarını, huysuzluklarını çekerek gezmeyi istiyorsun.
Gece yatağa girdiğinde ayaklarını onun ayaklarına sarıp ısıtacak birisini arıyorsun.
Sana kıçını dönüp yatsada yanında bir nefesi duymanın nasıl harika birşey olduğunu biliyormusun?
Evet tek başına kaldığında koca yatak senin olacak. Horlama yok, tıslama yok, pırtlama yok... Ama bir süre sonra o yatak olduğundan daha büyük ve boş gelecek... Yastığa srılıp uyumaya başlayacaksın... Bir adam veya kadın sayıklamaya başlayacaksın sonrasında...

Biz büyük şehirde yaşayan bekar insanların hayatları sandığınız gibi etkinliklerle, uçarak kaçarak geçmiyor.
Bir süre sonra etkinliklerden sıkılıyorsunuz... Eeee oluyorsunuz. Sosyal hayat arada fazla geliyor. Takip et et nereye kadar...
Haftasonlarında deli gibi telefon trafiğiniz oluyor, yanlız kalmamak için program yapıyorsunuz.
Evliyken suratınıza bakmadan gazetesini okumaya devam etsede yanınızda kahve içen birisi oluyor. Günler öncesinden o kişiyle randevulaşmanıza gerek yok.
Bizde öyle mi?

Filmlerde ki bekar hayatını yaşayanlar yok mu? Vaaar... Çok arkadaşım var öyle. Ama onlarla takılmaya bütçem ve bedenim el vermiyor.
Neredeyse her akşam gözde mekanlara takıl, konserlere git, ağzının açık kalıp damlayan salyalarının göl yapacağı adam ve kadınlarla takıl...
Yapı, bütçe ve koşullar meselesi... Ben kendi çekirdek halimden mutluyum.
Dejenere olmamış küçük bir grubuz. Kimimiz evlenip boşanmış, kimimiz hiç evlenmemiş... Kendi çapımızda yaşıyoruz kendi İstanbul'umuzu... Evet belki bekarlık sultanlık ama hepimiz sultanlığımızı bir kadın veya erkekle paylaşmak istiyoruz.

Büyük şehirde yaşamak marifet değil.
Her yerde kendin olabilmek marifet.
Bekarken hayalini kurduğun şeyleri birlikteliğinde uygulayabilmekte marifet.
37 senelik bekarlığı sonlandırmanın kolay olmadığını biliyorum. Bekarlığın, yanlızlığın, kız kıza takılıp eğlenmenin, gezip tozmanın artık eskisi gibi tadı yok artık.

Malesef tek kişilik değil iki kişilik sıkıntılar istiyoruz.
Erkeksiz veya kadınsız olduğumuz için seks yapamamak değil var olduğu halde beeeea diyip yapmamak istiyoruz.
Bir süre sonra festivalmiş, bianelmiş yoruyor...
Nereye kadar valçır kalçır/kalçır valçır olucam oluyosun... Nereye kadar?

İstanbul'daki klasik müzik konserlerinde ki bekar kadın ve erkeklerin çoğu 40'na merdiven dayamış yanlızlar. Bakıyorsun kültür var, etkinlik severler ama yanlızlar. Yarısı gerçekten tutkunu olduğu için geliyor yarısı yapacak başka hiç birşeyi olmadığı için.

Evet evlenip, burnundan sümükleri fışkırarak ağlayan veletlerim olduğunda belki offf ulaan offf ne güzel gider gezerdim diyeceğim. Kocayı ve çocukları evde bırakıp gitmiş olsamda en azından o tek başına gelenlerle aynı sınıfta olmayacağım.

Biraz yaşayıp gözlemle ne demek istediğimi anlayacaksınız ama o akdar at gözlüklüsünüz ki...
Hayat paylaştıkça çoğalır güzelleşir.
Bir kadın veya adamla oturup birlikte sıkılamıyorsanız o insan yanlış demektir.
Yoksa yanlış olan hayatı birisiyle paylaşmak değil.
Hem tekil hem çoğul olabiliyorsanız o ilişki gerçek ve güzeldir.

Kıssadan hisse Büyyüük şehirde yaşayan kadın ve erkek Jones'ların hayatları sandığınız gibi kebap diiil canım.
Malesef artık klasik müzik konserlerine sevdiğimle gitme özlemi duyan bi bekarım... İstanbul veya başka bir şehir eminim sevdiğimle birlikte gidilecek bir etkinlik vardır. Hiç yoksa mimar olaraktan fotoğraf sergisi açar etkinlik yaratırım!

Kıssadan hisse bizim buraçta merak edecek bi durum yohtuuur! Desteksiz tek başımıza savaş vermekteyizdir. Sayımızda çoktur daha fazla bekara ihtiyaç yohtuuur ! :p
Heey evli ex Jones'lar sizin seks ve sosyal yaşamınızı konuşma zamanı geldi bence ;)

Hiç yorum yok: