Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

16 Kasım 2009 Pazartesi

Yerli malı yurdun malı The Big Bang Theory... :)

Cnbc-e’de yayınlanan dizinin dün akşamki bölümünde çaktırmadan sevgilinin evine yerleşme konusu işleniyordu.

Leonard sonunda bir sevgili yapıyor ve sevgili bazı akşamlar onda kalıyor…

Karşı komşuları sarışın fıstık Penny hatunla tanıştıktan sonra, Leonard’ın üstün ötesi zeka sahibi ev arkadaşı Sheldon hatun hakkında öyle bir yorum yapıyor ki 173 IQ’lu Leonard nasıl yani oluyor !!!

Sheldon: Çok iyi bir ev arkadaşı olacağını düşünüyorum
Penny: Nasıl yani, birlikte mi yaşamaya başladınız?
Leonard: Haayııııır !
Sheldon: Kanıtlar öyle…

Kanıtların birer birer Leonard’ın gözüne sokulmasıyla Leonard çaktırmadan ayvayı yediğini öğreniyor…

Kanıtlar çok basit; Dolapta ne olur ne olmaz diye bırakılmış birkaç giysi, diş fırçası, çiçekli nevresim takımı…Çok sevdiği ama hatun tarafından beğenilmemiş birkaç objenin uçurulması… : )

Penny daha gösterelim mi diyor, Leonard O noooo modunda gerçeği kabulleniyor! :)))

Leonard’ın başına gelenler sevgilimin başına çok önce gelmeye başladı. Lüzumlu olarak görünen şeyler alınmaya ve bırakılmaya… Ehi ehi… :)

Bu sahnenin hemen arkasından sevgiliye msj attım, ehee bizde birlikte yaşıyoruz diye… Sevgiliden gülen bir yüz cevabı geldi! :)

Bekar hayatı yaşayan ve ıvır zıvır sevmeyen sevgilime, iki kişiyken ihtiyaçtan alınan şeyler tekken ıvır zıvır olarak geliyor. Bu konuda maalesef yapabileceğim bir şey yok… :(

Bekar yaşam hoştur… Kendinize göre kurduğunuz bir düzeniniz vardır. Ve bu düzen en kolay en basit olanlardan oluşmaktadır. Ama birisi gelip bu düzene uymazsa işte o zaman sorunlar baş gösterir. Bizde de zaman zaman böyle oluyor işte… İkili düzenden yeniden tekli düzene geçmek ufak-tefek sorunlara neden oluyor… :))

İkiliyken lüzumlu olan şeyler tekken ‘ıvır zıvır’ oluyor! :))))

Dün akşam o İzmir’de ben İstanbul’da uykuya daldık, sabah oldu uyandık ve birden dizinin konusunun başka bir versiyonu çekilmeye başlandı !!!

Ivır zıvır almayı ne zaman bırakacaksın?
Ivır zıvır derken?
Aldığın fincan hiç kullanılmıyor…
Açkım, sen benim kadar yeşil ve beyaz çay içmiyorsun içsen süzgeçli fincan sana lüzumsuz gelmeyecek, hem topu topu bi tane !!! Tamam kabul ediyorum İkea’dan aldığımız süzgeç demlik zımbırtısından sonra fincanın papucu dama atıldı ama lüzumsuz değil…Ihlamur’u onda demleyip içebilirsin pekala…
Yeşil bez niye kapının arkasında asılı?
Dün sabah sen Migrostayken toz almıştım, bezi yıkamış ve kurusun diye oraya asmıştım, uçağımın saati erken olunca bazı şeyler toparlanamadan ortada kaldı…
Hııım !!!

Düzen manyağı bir adam! Burcu yay ama yükseleni başak olan bi adamdan başka ne beklenebilir ki !!! Kızamıyorum anlıyorum, başaklar maalesef böyleler !!! Her şey yerli yerinde olsun derdindeler! Bende yayım, yükselenim boğa ama yinede bende sevgilim kadar olmasa da düzenciyimdir… Amma velâkin aynı evde 7 gün 24 saat yaşamayınca bazı şeyler yarım veya eksik bazense hiiiç yapılamıyor !!! Bu kısacık bir süreye bi sürü şey sığdırmaktan kaynaklanıyor. Dün daha geç saatte dönseydim o bez yerine konulacaktı, ama maalesef konamadı ve düzen manyağı sevgilime kaldı bezi kapının arkasından alıp hemen yanındaki çekmeceye koymak !!! : ))

Sevgilim evle ilgili yaptığım şeylerden son derece hoşnut hoşnut olmasına ama, çoğunlukla tek başına yaşadığından bazı şeyler ona ekstra uğraşılması gereken ıvır zıvırlar olarak geliyor ! Tamamıyla birlikte yaşacak hiç bir şeye ses etmeyecek ve sorunlar olmayacak çünkü o zaman bu tarz şeyler onun sorumluluğunda olmayacak o sadece görsel kullanıcı olacak ve keyiflerini sürecek! :)

Mesela tealightlıklarımız altlarına ısı geçirdikleri için bardak altlığı koyuyorduk … Bir mimar olarak hiç estetik gelmeyen ve son derece beni rahatsız eden bir çözümdü. Bişi bulmak ve yapmak gerekiyordu ama bi türlü aradığım şeyi bulamıyordum ta ki geçen haftaya kadar… Tay mumda değişik boyutlarda pleksiden altlıklar buldum… Sudan ucuz, pratik ve şıklardı ve alınıp İzmir’e uçtular. Açkım önce beğendi sonra bunları kaldırmak zor olacak diye homurdandı! : ) Kaldırmak zor değildi ancak ona iki iş çıkaracaktı bu altlıklar. Önce tealightları alacak sonra onları ooooooo… : ))

Bekar bir erkek olarak olaya, sehpamızın üzerinde ki şıklık olarak bakamıyordu, toplanması uzun sürecek ve nereye kaldırılacağını bilemeyeceği bir bilmece olarak bakıyordu! Ama sevgilisi bu tür ‘ıvır zıvırlar’ için kutular almıştı ve bu kutular büfenin içindeydi. Her şeyin bir yeri vardı… Kadın birlikte yaşam belirtisi olan zımbırtılarla evi doldurmuştu ve dolduruyordu ama onlara yer bularak… Ama maalesef erkek orayı burayı açıp neyin ne olduğuna bakmıyordu! :)))

Tekli yaşam keyiflidir. Her şey elinizin altında ve koyduğunuz yerdedir. Uzun süre tek yaşadım. Bilirim bu zevki. Eve biri gelip bir şekilde düzeninizi yavaş yavaş bozmaya başlayınca aklınızdan o gider gitmez yeniden eski düzeninize getirme hayalleri kurmaya başlarsınız… Bir an önce gitsin de düzenimi kurayım dersiniz…Sevgilimin böyle bir hayali yok… Sevgilim sadece ona ekstradan zaman harcatacak şeylerle uğraşmak istemiyor. Bende ona zaman harcatmak istemiyorum ancak zaman zaman ortak kullanım söz konusu ve sonuçta ben bir kadın ve mimarım… Gidip kaldığım ve orada yaşadığım sürece birlikte zaman geçirdiğimiz ortamı ortak keyifler ve zevklerle sıcak, güzel ve estetik yapmak, arzum… :)

Sevgilide bunu takdir ediyor ama gel gör hiiiç bişi toparlamak istemiyor! :))))

Ah biz kadınlar… İsteyerek veya istemeyerek onların krallıklarına saldırıyoruz…Ve yavaş yavaş ele geçirip onları sadece görüntüde hükmeder taçlılar yapıyoruz… :))

Evet, Leonard bizde senin gibi birlikte yaşıyoruz… :) Sen bize göre biraz daha şanslısın çünkü sevgilin her akşam sana geliyor ve sana bi şeyleri bırakmadan toparlayıp düzeni sağlıyor… Ama maalesef bizde kalana kalıyor ya da bir sonraki görüşmeye…

Krallığını korumak isteyen ve ıvır zıvırlara karşı yılmadan savaşan şövalyeme… ;)

Hiç yorum yok: