Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

13 Eylül 2010 Pazartesi

Bandıra bandıra baza...

Baza almanın nesi zordur?
Hiç bişieyi...
Ölçüsü mölçüsü, ihtiyacınız neyse belirler ve gider alırsınız dimiiiiiiii?
Ama malesef bizde bu iş böyle değildir.
Alınacak şey annem içinse ooooooo ki oooooo...
Araştırmaktan profesör olursunuz !!!

Tek kişilik sandıklı bir baza alınması gerekmekte... Onun üzerinede tek kişilik yatak.
Anacığımın sevgili markası İdaş'tır.
Sanırsam annemin jenarasyonunun biricik markası İdaş!
Eee eskiden ondan başka marka yoktu tabi normaledeee artık çeşit çeşit, kalite kalite marka ve ürün var... Amma velakin ı-ıh İdaş !

Yetkililerden marka sahiplenmeciliği ödülü istiyorum efeeeeeem ! :p

Herneyse, önce internetten araştırma yaptım ve malesef İdaş'ın güzel sandıklı bazaları olmadığını gördüm. Yataş'ın tasarımları mimar bendenizin beğenisine daha yakın olduğundan annemide alıp gittiiiiiim...

Annem dünyada ki en kötü mimar müşterisi örneği olduğundan her zaman ki klasik tavrını yaptı ve ben bilmem, sen mimarsın sen bak sen karar ver dedi !!!

Hayatta yemem bi daha bu tutumunuuuuu ! Tasarım ve yaptırım aşamasında evdeki dolapları kendisine kaç defa göstermiş olduğum halde, herşey bitip eve geldikten sonra ben böyle istemiyodum ki demişliğinden ötürüüüüüü artık evle ilgili hiç bir karara karışmıyorum. Annem müşterim olsa buyrun paranız hadi baaaaaaay derim ama malsef onu yapamadığımdan annemin yanında mimar kimliğimi bırakıyorum... Ben bıraktıkça o zorla giydirmeye çalışıyo...

Harbiye Yataş'ta ben bilmem sen bilirsin... Yooo ben bilmem asıl sen bilirsin şeklinde süper stand-up gösterisi yaptık...

Anacığım illa İdaş'ını görmek istediğinden Harbiye'den Şişli'ye doğru yürümeye başladık... teeee Kalp Vakfı'nın oralarda arkalarda, yokuşta başka bi yer yokmuş gibi orda tükkan açmış İdaş'a gittik. Gittiğimizde nefes nefeseydik ve adamlar sigaradan dolayı yokuş çıkarken alı al moru mor olmuş bendenizin yatakların üstüne kendimi atmama ses etmediler !!!

Sevgili anacığım piyasada olmayanı istiyodu. Kumaş seçeneklerini beğenmiyordu, derileride... Hele artık sadece ve sadece kumaş ve deri kaplama başlığı ise hiiiiiç !!! Malesef artık hiç bir yer ferforje veya pirinç başlık yapmıyormuş... Ve İdaş seçme sorunumuzu daha da çeşitlendiren; sadece yandan açılan sandıklı baza çalışıyormuş !!!

O noooooo !!!
Ben daha hem yokuş hem kararsızlık yorgunluğunu atamadan annem Abide-i Hürriyet'te ki başka bir yere gitmek istedi !!!

Yürü allah yürüüüüü !!!

Gittik!
Burda daha bi sorunsal olduk !!!

İdaş latalı sistem çalışıyordu. Yataş suntalı. Yeni gittiğimiz yer ise sadece prestij'in bazalarını satıyordu. Prestij alt tarafı içine eşya konulup üstüne yatak konulacak olayı utrasonik atom mühendisliği ve endüstri tararımı karışımıyla üretmiş !!!

...çtık dedim !!!
Seç seçe biliyosan !!!
Adam bu güne kadar gördüğüm en uzman yatak satacısıydı...
Lata'lı yatağa pek sıcak bakmayan bendeniz Prestijin İdaş'tan daha fazla lata sayısı olduğunu görüp ne iş oldum...

Efenim, günümüzde biliyosunuz neredeyse binbir çeşit yaylı yatak var. Hepsinin üretim şekli farklı. Annemin istediği İdaş'ın miracoil yatağı tek seferde üretilen kesintisiz yaylı sistem olduğundan suntalı sistem uygunmuş. Parçalı yay sistemliler için latalı. Ama bu latalar ne kadar sık olursa o kadar sağlam olurmuş hemide yatağınız deforme olmazmış. Annemin seçtiği yatağa latalı sistem alınırsa zamanla latalar arasında ki açıklıklar yatağın deforme olmasına neden olurmuş... Seçtiğiniz yatağın hava alıp almaması da latalı mı suntalı mı olayaını etkiliyormuş. Hava alması gerekiyorsa latalı alacakmışsınız !!!

Ulan alttarafı yatak alınacak demeyin... Deneyimlerimden deneyimlenin. Yayına göre, hava alıp almamasına göre, ortopedikliğine göre kafa patlatmanız gerekiyor malsef !

Prestij isteğe özel, istenilen şekilde baza üretmekteymiş...
Önden değil de yandan açılan baza bel sağlığı açısından daha iyiymiş mış mıç...

Dırınınııııııııııııııııııım !
Bir anda ne kadar lüzumsuz baza kültürüne sahip oldum gördünüz mü?
Ve sizde eksik kalmayın istedim !!!

Ben tercihimi prestijden yana kullandım. Hem suntalı hem yandan açılan hemde kaplamayı katalogtan seçme şansı var diye... Amma velakin annemin aklına altı başka üstü başka marka yatmadı...

Çeyizinden kalma, artık kullanılmayan ve annem bu diyardan göçtüğünde benim tarafımdan camdan atılacak (şimdiden kaldırımdan geçenler için özürüm) yün yorganları yine ortada kaldı !!!

Tanrıııııııııııım eskileri atamadığımız satamadığımız için kentsel tasarımcı uzmanlığımı bi kenara bırakıp eskileri usturuplu bi şekilde tıkıştırma-yerleştirme tasarımı uzmanı olucaaaam !!!

Karar hala verilemedi !
Bu gidişle verilemicek... Çizip Burhan ustama verim dicem ama benim marangoz aştı kendisini... Sabancı'ların ve Başbakan'ın marangozu oldu... Artık sıkar ona bişey yaptırtmak!!!

Leeeyn neden neden bütün marangozlarım eninde sonunda sosyetik oluyoooo?
En iyilerini seçiyorum ondan dicem de benim ne günahım var beaaa !!!

Neyse mukadderaaaaaaat !

:) :pp

2 yorum:

Gokcenin-mutfagi dedi ki...

ahh o yorganlar ne kadar kıymetli, ne kadar sağlıklı bir bilsen.. eğer elden çıkarmak istersen haberim olsun:)

ozyozborn dedi ki...

Zamanı geldiğinde seni haberdar edeceğim ;)