Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

28 Şubat 2008 Perşembe

29 şubat II. yazı :)

''29 Şubat, Türkiye'de kimsenin doğmak istemediği bir gün! Nüfus kütüğü kayıtlarına göre Türkiye'de '25 bin' 29 Şubat doğumlu var. '' Sanki dünyanın diğer ülkelerinde millet 29 şubatta doğmak için can atıyormuş gibi…Radikal gazetesi böyle bir başlık atmış !

Dünyamızın Güneş etrafındaki dönüşünün 365 gün 6 saat olması 29 şubatı meydana getirir. Bu 6 saatler birikir birikir ve 4 yıl sonra 1 gün eder.. Ondandır 4 yılda bir 29 şubat olması... :p

29 Şubat'ın hesaplanışı ise yüzyıllar boyunca astronomlara saç-baş yolduran bir hadise olmuş. Güneş Yılı'nın gün ve haftalar bölümü konusunda sürekli olarak yaşanan sorun üzerine M.Ö. 46'da Jül Sezar, Yunan astronom Sosigenes'in önerisi üzerine bir yılın 365 gün altı saat olmasına karar vermiş. Buna göre, bir yıl 365 gün üzerinden hesaplanacak, kalan altı saatler de her dördüncü yıla bir gün eklenecek.

Yaaa Sezar sayesinde 4 yılda bir bir günümüz olmuş... Ama Jülyen takviminin de bir sorunu olduğu zamanla ortaya çıkmış... Bu, bir yılın gerçek uzunluğunun 365 gün altı saat değil, bundan yaklaşık 11 dakika daha kısa olmasından kaynaklanıyormuş. Bu 11 dakikalar, yıllar içinde önemli kaymalara yol açmış... Walla ben kaynakların yalancısıyım !
1500'lü yıllara gelindiğinde bu kayma 14 güne kadar çıkmış. 1582 yılında Papa 13. Gregorius, o yıldan 10 gün düşürülmesini emretmiş. Gregoryen Takvimi, bu tarihten sonra zamanla çeşitli ülkelerde benimsenmeye başlayarak bugün yaygın kullanılan durumuna gelmiiiş.


Bir yıl (örneğin 1956) eğer dörde bölünüyorsa o yılın şubat ayı 29 çeker. Ama bu bölünen yıl, dördün yanı sıra aynı zamanda 100'e de bölünebiliyorsa, o zaman şubat 29 çekmez. Ancak bu 100'e bölünen yıl 400'e de bölünüyorsa şubat 29 çeker. Örneğin 2000 yılı. Hem 100'e hem de 400'e bölünür.

29 Şubat, 28 yılda bir pazar gününe denk gelir ve bu pazar günü de daima şubat ayının beşinci pazarı olur gibi gereksiz bilgilerle akıllı, kültürlü ve bilgili bir hanfendü olduğumu beyan ettikten sonraaa işin geyik kısmısına geçiyoruuuuuuum...


29 Şubat gününün İrlanda'da özel bir anlamı daha varmış. Rivayete göre İrlandalı iki Aziz St. Patrick ve St. Bridget evlenme teklif etme hakkının dört yılda bir kadınlara ait olmasına karar verdi, St. Patrick 'Bari uzun yıllar kadınların olsun' dedi. Evde kalmış kızlara özgü sayılan, '29 Şubat', zamanla kibarlaşarak 'Dünya Bekârlar Günü' halini almış.


Şincik, 35 yaşında bekar ve sevgilisiz bir hatun olarak ve yakın zamanda PS. I love you yu izleyip, feriştahtan beter adeleli ayriş erkeği sayıklayan biri olarak, kendimi evde kalmış adledip geyikime başlıyoruuuuum:

29 şubat gecesi müdavimi olduğum arada bulaşıkçı neyin olarakta çalıştırıldığım barım 'artık' parti yapacak ! Yemediğini ye, giymediğini giy, yapmadığını yap nidalarıyla partilerini özetliyorlar. Müdavim olarak partide yer alacak olan bendeniz de, madem o gün evde kalmış hatunların 4 senede bir evlilik teklifinde bulunduğu günmüş diyerek, barımdaki tüm bekar erkeklere evlilik teklifinde bulunmayı planlıyorum !

Yakın zamanda katıldığım bir düğünde buketi kapmış, düğün sonrası kıyafetlerimle elimde buketim bara geldiğimde mekanın çıtır bir müşterisi tarafından muhakkak hayatında ilk defa siyah elbiseli ve file çoraplı bir hatun görmesinden kaynaklanan sebepten ötürü ‘buraların en güzel kızııııııı’ ilan edilmiş bendeniz yarın erkeklere evlenme teklifi etmeyip ne zaman edicem? 4 sene sonraki 29 şubatta mı?

Allahın hakkı 4’tüüüür(3 türde hani 4 hatun alma olayını 4 erkeğe çevirim dedim :p) 4 senede bir 29 Şubattıııır benden bilgili, eğitimli, kültürlü, geyik, buraların en güzeeeeeeel kızı yoktuuuuur diyerek mümkün olduğunca çok erkeği evlilik vadiyle kandırmayı planlamaktayım! Evlilik teklifini ben etsem de zevcelerim NY tiffani’den kaşıkçının kardeşini alıp parmağıma takmak zorundadırlar ! Koşullar uygun değilse, üzerinde ‘koşullarım na müsait’ yazan bir t-shirtle partiye gelinmesi rici olunur ki boştan yere güzel çenemi yormayayım ! Bu arada evlilik teklifimi kabul edenler lape ve bakırköy’de ciddi akıl sağlığı testlerine maruz kalacaklardır bilgilerine : )))

Mekanımızda çeşit çeşit evde kalmış hatun mevcuttur. Bu güne kadar hayırlı kısmet bulamamış beylerin, başlarını bağlama vakitleri gelip geçmek üzereyse Reasürans pasajı No:51’de ki ‘Artık’ partiye teşrifleri rici olunur… Merak etmesinler elde bağ çoktur… Çeşit çeşit bağlama teknikleriyle itinayla bağlanacaklardır! :p


Bekarlık sultanlıktır diyooooooooor, 29 şubat doğumluların 4 senenin acısını çıkaracak kutlamalara ve hediyelere maruz kalmalarını diliyoruuuuuuuuum !!!

Len bu arada evlilik teklifi ederken ben diz çökmem ! Seçtiğimi çökertirim anlaşalım baştan ! Diğer kısları bilmem… benim kurallar, kanunlar böyle… eee buraların en güzel 35’lik kızıyım ayooooool ! :pppppp

Hiç yorum yok: