Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

21 Nisan 2012 Cumartesi

Cim cimeler yani çimlenme... ;)

İnsanın emeğinin karşılığını alması kadar güzel ve keyif verici bir şey yok...
Ekeli 1 hafta oldu olmadı bazı tohumlar çimlenmeye başladı bile... :)) 
Ofis ortamında çimlendirme çalışması yapmak pek kolay olmuyor... Aslında ev de balkonda yapsaydım daha iyi olurdu ama, bir şekilde mola vermeme ya da stres atmama vesile olduklarından ofiste olmaları iyi oldu... Hem amcama da arada 'bilgisayar' dışında bakacağı bir şeyler oldu... ;)))

Cerastium yani 'yaz günü kar' çıkmaya başlamııış!!! Ah ne büyük sevinç ve heyecan !!! Geniş bir zaman diliminde ekilebilen yayılıcı bir çiçek... Ben sarkan ve yayılan çiçekleri çok seviyorum... Değişik saksı kombinasyonlarında son derece başarılı sonuçlar elde ediyorsunuz... Teras ya da bahçe dekaratörü yapıyo bu tür çiçekler sizi... ;)

Plant pot yap yap nereye kadar... 






Viyolleri çok sempatik bulmasam da en sonunda pes edip viyollere de ekim yaptım...





Ehee bunlar da bu günün sürprizleri... Tam katmerli ölümsüz çiçeklerim... Çocukluğumdan beri bu çiçekleri çok severim... Kağıt çiçeği derim ben onlara... Toplar, baş aşşağı asar ve kurutursunuz...tüm kış boyunca vazonuzdan size gülümserler... Ekmenizi itinayla tavsiye ederim...

Tam 5 tane boy boy kutu da Çeşme'ye gidene kadar çimlenecek tohum... Hele bi yeşersinler sonra ince iş devreye girecek ve şaşırtmaca yapacağım... Ya da uğraşmadan direk saksıya ya da bahçeye... En kötü huyum azimle başlayıp çoğunlukla sıkılıp sonunu baştan sağma yapmam... Mukadderaaat !!! 

Ofis ortamında bu kadar oluyor... Mayıs ortası Çeşme'ye gittiğimde yapacak pek bir şey bulamayacağımdan direk tüm vaktimi bahçeye verebileceğimden başladığım azimden daha azimli bir şekilde sonlandırabilirim diyorum... Eee yani bu kadar emeği yarım yamalak sonlandırmak olmaaaz... ;)
Tüm tohumlar, tohum çimlendirme torfu ve violler Zen Garden'dan...  http://www.zengardentr.com/

Hiç yorum yok: