Ozborn'dan Merhaba...

Ortaya karışık, akla, yüreğe ne düşerse buraçta...

Etiketler

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Çeşme'den tasarım manzaraları...

Yazıma alt yapısız, çözüm üretmeden fikir üreten, inşa eden ve kullanıma açan zihniyetleri tebrik ederek başlamak istiyorum...

Sizin düşüncesiz beyinlerinizi seviiiim !!!

Kimse yazın şu kadar nüfus artışı oluyor ona göre tasarlayalım, yapalım, yasaklayalım dememiş !!!

Alaçatı Belediyesi bu sene ana cadde üzeride parkı/konaklamayı yasaklamış...

Alla alla neden acep derken, kuaföre gittiğimde öğrendim nedeni, bisiklet yolu yapmış amcamlar !!!O yüzden durmak/park etmek yassaaak hemşerim olmuş !!!

Bisiklet yolu yapmayı düşünmeleri harika bir fikirde, leeen salaklar o yol üzerinde, nalbur var, market var, bakkal var, kuaför var, bir sürü ticarethane var !!!

Alaçatı'nın girişindeki off-road deneyimi yaşatan o otoparka park edip, bayır aşşa yürüyeceğine millet evine ekmek almaz, çatısına çivi almaz, evlenirken saç yaptırmaz... Gittiğim kuaför orda olduğundan ben de bütün yazı tımarsız geçiririm !!!

Bayır aşşa yürücen, sonra dil dışarda tırmanıcan !!!

Kardeşim, arabasız hayat imkansız bu yörede! Tek toplu ulaşım aracı olan dolmuşta bi yere kadar... İnsan yol üzerinde bölge bölge kısa süreli parka imkan tanıyan 3-5 araçlık bi yer ayırmazmı?

Geçen gün kaşlarım mı alındı, ruhummu bilemedim !!! Jandarma dayandı kuaföre !!!

Çekin araçları diyor...
Çekim komutanımda, 2 kaş kaldı şuraçta, önce onlar çekilsin sonra ben arabayı çekerim...

Asker adam kadın kısmısının kaş derdini dinler mi, anlar mı anlamaz tabi de, içerde gelin var... Gelin akşamüstü olmasına rağmen şıpır şıpır terleten sıcakta, gelinliğiyle damadın arabayı çektiği yere mi yürüsün?

Asker mantığı düz mantıktır... Çekeceniiiz diyor! Pisiklet yolu burası!

Wallah billah 1 aydır burdayım oraçtan pisklet-misiklet, doğrusuyla bisiklet geçtiğini görmedim !!!

Damat komutanla bıdı bıdılaşırken benim kaşlar çekildi bende eyvallah komutanım diyip arabaya atladığım gibi hem arabayı hem kendimi mantıksızlıktan çektim-gittim...

Bu akşamda Marinaya ineyim dedim. Cumartesi akşamı deli kalabalığa inmemdee, bir arkadaşımın kardeşi burda... O bakımdan indim... Ben arabadan inemedim, arabam bi Çeşme'ye indi...

!!!

Yatlar için umarım sorun yoktur ancak bizler için, marinayı tasarlayan zihniyet park yeri düşünmemiş !!! Yaptıklarıda 15 arabayla dolan bişey !!!

Ulan bu tasarımları yapan mimarlar araba kullanmıyomuuuu? Kullanmasalar bile bindikleri araçlarda hiç 'park sorunu' yaşamamışlarmıııııııı???

10 sene belediyede çalıştım. Başkanın danışman ekibinde... Palanlamada sevdiğim bir iş arkadaşım bana bir gün geldi, koskoca İTÜ mezunu planlama müdürünün tasarladığı yolu gösterdi. Formula 1 pistlerinde bilem öyle viraj yok ! Araba yarışı oyunlarında bile! 'Oyunlarda' bile diyorum bak ! Kaymak gibi yoldan geliyosun ve baaaam !!!

Hatunla ne dalga geçtik !!! Ulan hiç mi yol görmedi, bu araba kullanmıyomu, planlamacı dimi bu vs. diye... hatun araba kullanıyo çıktı... Nasıl kullanıyosa artık...

Üniversiteyi bitirdiğinde Karayolarında çalışmış olan mühendis amcam, öğrenciyken çok eğimli bir arazide yer alan projemde 'heee işte burası yol' diyerekten yalan yanlış çizmim diye bana hesabıyla-kitabıyla yol çizmeyi öğretmişti. Ulan ben mimarım, yolcu olmayacaksam işime yaramayacak bi hesaplama ve çizim teferruhatı !!! Hayır dedi amcam bil. Ama aynı bili statik dersinde yapmadı o ayrı... Sen mimarsın ne bilcen o kadar hesap-kitap, çiz mühendisin hesaplasın diyerekten beni statik çalıştırmamıştı ve bende çakmıştım o ayrı... :))))

Demem odur ki, sen koskaca planlama müdürü olaraktan, tüm İstanbullunun kullanacağı bişeyi planlıyorken 'heee işte bu da yool, bööyle gelcen, böyle kıvrılcaaan, dönceeen' mantığıyla bi ebleklik yapamazsın !!! Ama yaptı ! Ve ne planlamacı, ne mimar, ne mühendis olmayan arkadaşım o çizimi düzelti ! Düzeltmeseydi hepimiz tosluyoduk anacııım...

Şimdi neye bağlıyorum, küccük bi tatil kasabasına, yazın akın eden insanlar için onuda yapalım, bunuda ayapalım, ayyy hayıır bunuda yapalım diyip yapıyosanız, her şeyi tam ve bütün eksiksiz düşünmeniz lazım !!!

Tasarımcıysan, planlamacıysan, onca gelen insanın nereye park edeceğinden, sıçacağı yere kadar senin sorumluluğunda!

Aha bak, park yeri bulamadım döndüm!
Kusura bakmayın taaaa Çiftlikköy'e uzanan park zincirinin bir parçası olmak istemedim bu akşam! Bu akşam nazik popom o kadar yürümeyi göze alamadı ! Hatun başıma izbenin allahı bi yere park edip yürüyemedim ! Çeşme içinde de yer bulamadım...

Meslektaşlarımı ve yetkilileri tebrik ediyor, allah ne müstehakkınız varsa bin beter şeklinde versin diyorum !!!

Hiç yorum yok: